کم نمک

آموزش آشپزی

کم نمک

آموزش آشپزی

طرز تهیه خاگینه مغزدار

 

طرز تهیه خاگینه مغزدار


 

طرز تهیه خاگینه مغزدار :خاگینه مغزدار تبریز یه دسر فوق العاده خوشمزه ست که توی ایام ماه رمضان بیشتر از وقت های دیگه تهیه میشه. اما در تمام ایام سال هم طرفدارهای خاص  خودشو داره. هم بسیار  مقویه،  و هم خیلی آسون. این دسر محشر رو همه به اسم خاگینه مجلسی تبریزی می شناسن اما در اکثر شهرهای ایران تهیه میشه.با کم نمک همراه باشید.


 

زمان آماده سازی
15 دقیقه

زمان پخت
30 دقیقه

برای
4 نفر

 

مواد لازم برای خاگینه مغزدار


برای شربت:


شکر1 پیمانه
آب1 پیمانه
هل1 عدد
زعفران دم کردهبه میزان لازم

 

مواد لازم برای خاگینه مغزدار

 

برای خاگینه:


تخم مرغ4 عدد
آرد سفید6 قاشق غذاخوری
ماست6 قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر1 قاشق غذاخوری
روغن مایع1 قاشق غذاخوری
اسانس وانیلبه مقدار لازم

 

برای مواد میانی:


    • گردو خرد شده 1/2 پیمانه
    • پسته خرد شده 1/2 پیمانه
    • پودر دارچین 1 قاشق غذاخوری
    • پودر هل 1 قاشق چایخوری


برای تهیه این خاگینه شیک و مجلسی نیازی به فر نیست. ما هم روش تابه ای اون رو آموزش دادیم. ولی در قسمت نکات بهتون میگیم که اگه دوست دارین خاگینه مغزدار در فر و قالبی تهیه کنید، باید چه نکاتی رعایت بشه.در این قسمت از کیک و شیرینی با ما همراه باشید تا با دستورات  جدید و متنوع همراه شما عزیزان باشیم.


تمام این نکات و دستورات به شما یه کیک خاگینه خوشمزه میده. اگه دوست دارین خاگینه مغزدار رولی یا رولت خاگینه داشته باشین باید اون ها رو به روش دیگه ای تهیه کنین که قبلا توضیح دادیم. اگه برای تهیه یه خاگینه مجلسی با طعم عالی آماده هستین، از شما دعوت می کنم تا انتهای این مطلب همراه ما باشین.

 

خاگینه مجلسی

 

طرز تهیه خاگینه مغزدار

مرحله اول: تهیه شربت


1- برای تهیه شربت یا شهد ابتدا یک قابلمه یا شیر جوش را روی حرارت بگذارید. یک پیمانه آب و یک پیمانه شکر را در آن بریزید. خوب با هم مخلوط کنید تا یک دست شود.


2- زعفران دم کرده را اضافه کنید و اجازه دهید شهد شما بجوشد تا نسبتا غلیظ شود. سپس آن را از روی حرارت بردارید و در کناری قرار دهید تا کم کم خنک شود.


طرز تهیه خاگینه مغزدار

 

مرحله دوم تهیه خاگینه مغزدار بدون فر


1- یک کاسه متوسط بردارید. تخم مرغ ها را در آن بشکنید. به کمک همزن خوب مخلوط کنید تا مایع کرم رنگی به دست بیاید. حالا ماست را به آن اضافه کنید و خوب بهم بزنید.


طرز تهیه خاگینه مغزدار

 

2- آرد و بیکینگ پودر را در ظرف دیگری الک کنید. سپس به مخلوط تخم مرغ و ماست اضافه کنید. خوب بهم بزنید تا گلوله آردی باقی نماند. حالا اسانس وانیل را در کاسه بریزید و بهم بزنید.


مخلوط تخم مرغ و ماست

 

3- در این مرحله از تهیه خاگینه مغزدار تبریزی باید یک قابلمه یا تابه نچسب به ابعاد مناسب روی حرارت بگذارید. با روغن مایع آن را چرب کنید. حالا نصف مایه خاگینه را در تابه بریزید تا یک طرف آن بپزد. درب تابه باید بسته باشد تا مواد خودش را بگیرد.


تهیه خاگینه مغزدار بدون فر

 

طرز تهیه خاگینه کدو سبز

4- درب تابه را بردارید و چک کنید که نیم پز شده باشد. حالا مواد میانی که از قبل آماده و مخلوط کرده اید را روی آن بریزید.


خاگینه کدو سبز

 

5- نصف دیگر مایه خاگینه را در تابه بریزید. اجازه دهید تا کمی بپزد. سپس با احتیاط و به کمک یک کفگیر خاگینه را برگردانید تا طرف دیگر آن هم پخته و طلایی رنگ شود.



پخته و طلایی

 

6- حالا شعله را خاموش کنید. شربتی که آماده کرده اید را روی خاگینه داغ بریزید تا جذب شود. خاگینه مغزدار تبریزی را در ظرف سرو بکشید و به دلخواه تزیین کنید. نوش جان.


طرز تهیه خاگینه مغزدار

 

نکات کلیدی تهیه خاگینه مغزدار


– در تهیه شربت میتوانید از یک دوم پیمانه گلاب هم استفاده کنید.

 

– در صورتی که احساس می کنید شیرینی شربت برای ذائقه شما کمی زیاد است می توانید مقدار مواد اولیه شربت را نصف کنید.

 

– برای خوش رنگ تر شدن خاگینه مجلسی کیکی می توانید در مقداری زعفران دم کرده با تخم مرغ و ماست ترکیب کنید.

– در این دستور از ماست معمولی شیرین استفاده شد. اما می توانید به جای ماست معمولی، چهار قاشق غذاخوری ماست چکیده یا پر چرب جایگزین کنید.

 

– برای تهیه خاگینه مغزدار قالبی باید روغن مایع را با مواد ترکیب کنید. سپس نصف آن را در قالب چرب شده بریزید. قالب را در فر با دمای 180 درجه سانتی گراد بگذارید تا در عرض چند دقیقه نیم پز شود. بعد مانند دستور، مواد میانی و مابقی مایه را اضافه کنید. حدودا یک ربع برای پخت آن کافی است.

 

– شربت را حتما به صورت سرد و در چند مرحله اضافه کنید تا خوب جذب خاگینه شود.

 

– این میزان مواد اولیه گفته شده برای تهیه خاگینه کیکی بدون فر در تابه 25 سانتی متری کافی است. اگر از تابه کوچک تر استفاده می کنید مقدار مواد اولیه را نصف کنید.

 

– برای تهیه خاگینه مغزدار با شیر باید مقدار ماست را به 2 قاشق غذاخوری کاهش داده و یک دوم پیمانه شیر به آن اضافه کنید.

 

 

طرزتهیه خاگینه مغزدار

 

طرز تهیه نان شکم پر با کالباس و تخم مرغ


 طرز تهیه نان شکم پر با کالباس و تخم مرغ



برای 4 نفر

 
 
طرز تهیه نان شکم پر با کالباس و تخم مرغ: برای تهیه نان شکم  که یک غذای اصلی بحستب می اید پر روش های مختلفی وجود دارد. هم میتوانید خودتان نان را آماده کنید و هم میتوانید از نان آماده باگت، همبرگر و یا نان فرانسوی و یا انواع دیگری از نان استفاده کنید و برای مواد داخل آن هم میتوانید بنا به ذائقه ی خود مواد اولیه آن را کم و زیاد کنید.
 
شما اگر دوست دارید  این نان های شکم پر را  به عنوان عصرانه برای بچه ها درست کنید و یا به عنوان یک شام راحت و فوری آن را برای مهمانانتان آماده کنید. و یا آن را به عنوان پیش غذای رسمی بر سر سفره بیاورید و یا حتی از آن به عنوان یک صبحانه مفصل برای یک روز تعطیل استفاده کنید.
 
طرز تهیه نان شکم پر با کالباس و تخم مرغ
 
ادامه مطلب ...

طرز تهیه حلوای نذری

طرز تهیه حلوای نذری

 

طرز تهیه حلوای نذری : یکی از سنت هایی که بین ما ایرانی ها خیلی مرسوم و پرطرفداره، تهیه حلوا نذری برای ایام خاصی مثل ماه محرم هست. حلوای محرم معمولا میتونه با انواع آرد و به رنگ ها و تزیینات مختلف تهیه بشه. اما نکته ی بسیار  مهم در تهیه ی اون، زیاد بودن مقدار مواد اولیه ست که این مساله میتونه تهیه حلوا رو یکمی وقت گیر تر بکنه.


ما توی این مطلب از کم نمک  قصد داریم طرز تهیه حلوا نذری مخصوص ماه محرم رو آموزش بدیم.تلاش  کردیم تمام نکات لازمی که باید بدونین رو در انتهای مطلب بیاریم. اما اگه باز هم سوالی براتون پیش اومد حتما در قسمت دیدگاه ها اون رو با ما مطرح کنین تا در اولین فرصت پاسخ بدیم. اگر  برای تهیه یه حلوا نذری خوشمزه آماده هستین، مواد اولیه رو حاضر کنین. و بیاین با هم گام به گام پیش بریم و این حلوای مجلسی مخصوص ماه محرم رو تهیه کنیم.

 

مواد لازم برای حلوا نذری:

آرد نان سنگک
6 پیمانه
روغن مایع
1/2 پیمانه
کره
100 گرم
روغن جامد
2 پیمانه
شکر
4 پیمانه
گلاب
1/2 پیمانه
زعفران دم کرده
1 قاشق چایخوری
آب
2 پیمانه

 

طرز تهیه حلوای نذری

  

ادامه مطلب ...

طرز تهیه گشنیز کباب


طرز تهیه گشنیز کباب

 

طرز تهیه گشنیز کباب : انواع کباب در شهرها و کشورهای گوناگون به شکل های متنوع با طعم های متفاوت درست میشه. از اسکندر کباب معروف ترکیه که شهرت جهانی داره گرفته تا کباب کالوآ مخصوص هاوایی که از لذیذترین کباب های دنیاست، همه طعم فوق العاده ای دارن. روش پختن بعضی از این غذاها هم عجیب و غریبه. مثلا یه کباب به اسم بازباکوآ تو مکزیک درست میشه که برای پختش گوشت بز یا گاو رو لای برگ می پیچن و داخل گودالی کم کم پخته میپزن. اگر به صورت زمینی به ترکیه سفر کرده باشید و از شهر زیبا و خنک ماکو گذر کرده باشید، حتما غذاهای متنوع و خوشمزه ی آن را امتحان کرده اید. گشنیز کباب یکی از غذاهای عالی این شهره که به اسم کباب گشنیز هم معروف هستش.

البته این غذای خوشمزه مخصوص شهر ماکو نیست و تو خیلی از شهرهای آذری زبان شمال غرب ایران هم درست میشه و به اسم کباب ماکویی هم شناخته میشه. اگه به این شهرها سفر کردید می تونید سراغ گشنیز کباب رو از کبابی هاشون بگیرید. این غذای خوشمزه و بی نظیر مخلوطی از گوشت و سبزیجاته که میشه به عنوان وعده اصلی در نهار یا شام اون رو سرو کرد. اما ما امروز طرز تهیه گشنیز کباب رو بهتون آموزش میدیم تا دیگه نیازی نباشه برای خوردن این غذای لذیذ به شهرهای دیگه سفر کنید! طرز تهیه گشنیز کباب رو یاد بگیرید و اون رو به راحتی تو خونه درست کنید.با kamnamak.ir همراه باشید.


طرز تهیه گشنیز کباب 

طرز تهیه گشنیز کباب

 

ادامه مطلب ...

طرز تهیه سوپ مرغ و سبزیجات

 

طرز تهیه سوپ مرغ و سبزیجات

 

طرز تهیه سوپ مرغ و سبزیجات :سوپ مرغ و سبزیجات پیش غذای آسان و انرژی زا، راهی مناسب برای استفاده از مرغ پخته اضافه ی باقیمانده از سایر غذاهاست.پس با kamnamak.ir همراه باشید.

 

مواد لازم برای سوپ مرغ و سبزیجات :
 

هویج ۶ عدد

کرفس ۶ شاخه

پیاز ۲ عدد

برگ بو ۲ عدد

مرغ به میزان لازم

نمک به میزان لازم

لفل سیاه به میزان لازم

روغن زیتون به میزان لازم

کره کمی

سیر ۲ حبه

موسیر ۴ عدد

جعفری ۵ شاخه

اسفناج ۲۰۰ گرم

لیمو ۱ عدد

 

طرز تهیه سوپ مرغ و سبزیجات

طرز تهیه سوپ مرغ و سبزیجات 

 

ادامه مطلب ...