کم نمک

آموزش آشپزی

کم نمک

آموزش آشپزی

ترشی هفت بیجار مجلسی

ترشی هفت بیجار مجلسی


ترشی هفت بیجار مجلسی : ترشی یکی از اصیل ترین و سنتی ترین چاشنی های ایرانی است که در از گذشته در اغلب سفره های ایرانی وجود داشته است. در واقع غذا و چاشنی ها بخشی از فرهنگ ملت هاست که در زنگی مردم آن حضور دارد. استفاده از ترشی در تمدن ایران قدمت طولانی دارد و از آن زمان به عنوان چاشنی برای لذات بیشتر از غذا استفاده می شوده است.


در خانواده های ایرانی، زنان خانه دار در هر منطقه از ایران بسته به منطقه و یا سلیقه ی خود ترشی درست می کردند و این روند تا کنون نیز ادامه یافته است و کدبانوهای ایران به این سنت ادامه داده و آن را حفظ کرده اند. امروزه نیز ترشی های متنوعی وجود دارد که سفره های ایرانی را رنگی تر می کند.


امروزه تهیه ترشی به صورت کارخانه ای و صنعتی نیز صورت می گیرد اما مردم هنوز بر این باورند که عطر و طعم ترشی که به صورت سنتی و خانگی تهیه می شود بسیار مطلوب تر است. یکی از قدیمی ترین و پر طرفدارترین ترشی های ترشی هفت بیجار است که به دلیل شباهت بسیاری که به ترشی مخلوط دارد، گاها با نام ترشی مخلوط نیز شناخته می شود. ترشی هفت بیجار به دو صورت تهیه می شود.


ترشی هفت بیجار مجلسی


اگرچه در منطقه شمال ایران ترشی هفت بیجار میوه ای وجود دارد اما اصل آن مربوط به منطقه بیجار در گروس (کرستان) است که در فصل پاییز در منزل هر بیجاری به وفور یافت می شود. این ترشی از معروف ترین سوغات شهرستان بیجار است که اصالتی 150 ساله دارد.

  

ترشی هفت بیجار امروزه به عنوان دورچین غذای همه ی ایرانی ها استفاده شده و محبوبیت ویژه ای دارد. مواد تشکیل دهنده ی ترشی هفت بیجار، هفت میوه، هفت ادویه و هفت سبزی است و به همین دلیل به این نام مشهور شده است. این ترشی انواع مختلف دارد و به نام های ترشی هفت بیجار گیلانی، ترشی هفت بیجار همدانی و… تهیه می شود. در ادامه با دو طرز تهیه ترشی هفت بیجار آشنا میشوید: ترشی فوری و مجلسی. امیدواریم این آن را در منزل درست کنید و لذت ببرید. با کم نمک همراه باشید.


مواد لازم برای ترشی هفت بیجار مجلسی:

  • گل کلم 1 کیلوگرم
  • هویج 2 عدد
  • سیب 2 عدد
  • به 1 عدد بزرگ
  • بادمجان 2 کیلوگرم
  • خیار 2 عدد
  • فلفل دلمه به رنگ دلخواه 2 عدد
  • ادویه ترشی 1 قاشق غذاخوری
  • نمک 1 قاشق غذاخوری
  • سبزیجات معطر 250 گرم یا 1 پیمانه
  • آبغوره یا سرکه 1 لیتر

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای تمشک

ترشی هفت بیجار مجلسی


طرز تهیه


1- گل کلم ها و هویج را به اندازه ی دلخواه خرد کرده و داخل شیشه می ریزیم.

2- میوه ها (سیب، به و خیار) را به اندازه های دلخواه خرد کنید و در شیشه بریزید. فلفل دلمه ای را نیز ریزتر از سایر مواد خرد کنید.

3- بادمجان را ساطوری کرده و به مواد اضافه کنید.

4- در آخر سبزیجات خشک را که از قبل ریز خرد کرده اید به همراه سیر رنده شده و ادویه ترشی و نمک به مواد اضافه کنید و روی آن سرکه بریزید تا روی مواد را بگیرد.

5- در شیشه ی ترشی را محکم ببنید و تکان دهید تا نمک آن حل شود

این ترشی بسته به دما بین 2 تا 4 هفته آماده ی مصرف است.

ترشی هفت بیجار مجلسی


بیشتر بخوانید: 10 نکته کلیدی برای پخت هرنوع مربا


نکات کلیدی تهیه ترشی هفت بیجار:

  •  می توانید به جای سرکه از آبغوره استفاده کنید. طعم این ترشی با آبغوره بهتر است اما اگر آبغوره ی تازه ندارید، از سرکه ی طبیعی استفاده کنید. همچنین توجه کنید که مقدار سرکه ای که استفاده می کنید از مقدار آبغوره کمتر باشد. چون طعم ترشی سرکه بیشتر از آبغوره می باشد. همچنین دقت کنید که ترشی زیاد آبدار نشود.


  •  دقت کنید که آبغوره به اکسیژن هوا حساس است و اگر در ظرف آن کاملا بسته نباشد، طعم آن تغییر کرده و تلخ یا بی مزه می شود. حتی امکان دارد کپک بزند. در حالی که سرکه مقاوم بوده و نگهداری از آن آسان تر است.


  •  برای انتخاب گوجه فرنگی نیم رس یا نارس به رنگ آن ها توجه کنید. گوجه فرنگی نارس سبز رنگ و گوجه فرنگی نیم رس نارنجی هستند.
  •  هرچه سبزی ترشی را بیشتر خرد کنید طعم ترشی بهتر خواهد شد.


  •  مقدار نمک و سرکه و آبغوره را می توان بسته به سلیقه کم و زیاد کرد.
  •  ترشی از همان لحظه ی اتمام کار آماده ی مصرف است. به همین دلیل به آن ترشی هفت بیجار فوری می گویند.
  •  می توانید برای خوش طعم تر شدن ترشی از ادویه هایی مانند زیره استفاده کنید.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد